3 nap

60+ előadó

350+ résztvevő

10+ partner

Rólunk

2013-ban azért hoztuk létre az IT Plusz Klasztert Csíkszeredában, hogy a Székelyföldön is megnőtt IT&C iparág szereplőit összekapcsoljuk– mind technikai eszközök és módszerek, mind pedig humántőke és tudásbázis szempontjából – a hatékonyabb együttműködés érdekében. Klaszterünk folyamatosan bővül, 2018-ban közel 50 székelyföldi vállalkozás dolgozik együtt, akik kiváló szakmai tudással, erős kapcsolati hálóval és sikeres referenciamunkával rendelkeznek. Tagjaink egyedi szoftvertermékek fejlesztésével és támogatásával, IT-tanácsadással, valamint hardver-termékek és távközlési megoldások szállításával és karbantartásával foglalkoznak többnyire. A 2017-es évi jelentések alapján több mint 300 szakembert foglalkoztatnak, összesen 111 millió lejes (25+ millió euró) üzleti forgalmat bonyolítottak le.

Célunk hogy egy hosszú távú, digitális jövőképet hozzunk létre és bevonjuk fiatalokat ebbe a folyamatba, munkába. Arra bátorítjuk őket, járják a világot, szerezzenek tapasztalatot és térjenek haza, kamatoztassák itthon tudásukat, dolgozzunk együtt Székelyföld élhetőbb jövője érdekében.

6. Digitális Székelyföld Konferencia

A digitális világtérkép és Erdély különböző pontjairól érkeztek és jelentkeztek be elismert szakemberek, felsővezetők és kutatók a Digitális Székelyföld Konferencia hatodik kiadására, amelynek idén Székelyudvarhely adott otthont október 17-19. között. A szervezők bejelentették jövőre is Székelyföldi városba látogat a konferencia, ezúttal új formában.

A három nap alatt több mint 60 hazai és külföldi előadó, felsővezető hozta Székelyudvarhelyre a digitalizáció jó példáit és innovatív megoldásait. A vállalkozások is nagyobb teret kaptak ebben az évben, helyi és külföldi felsővezetők osztották meg tapasztalataikat, akik egyértelműen kimondták, hogy a digitalizációra szükség van, elkerülhetetlen a fejlődés és a versenyképesség érdekében.

A délelőtti plenáris előadásokat követően d!Polgik, okos városok és fejlesztők, d!vállalkozók, oktatók és kutatók bemutatóin, valamint szakmai beszélgetéseken vehettek részt az érdeklődők. A 6. Digitális Székelyföld Konferenciának Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Küküllő Szálló adott otthont.

Galéria

Média

Generációváltás van. Most már az önkormányzatok jönnek, hogy beszélgessünk a digitalizációról. Ha nem tudatosul mindenkiben a digitalizáció fontossága, akkor növekedni fog Székelyföld lemaradása - figyelmeztetnek a Digitális Székelyföld Konferencia szervezői.

A legizgalmasabb székelyföldi vállalkozások bemutatkozásával és neves előadókkal idén immár hatodik alkalommal szervezik meg az új nevet viselő Digitális Székelyföld Konferenciát október 17-19. között Székelyudvarhelyen. Bihari Bélával, az IT Plus Klaszter elnökével, és Rácz Attilával, az IT Plus Klaszter alelnökével beszélgettünk a konferenciáról, a székelyföldi IT vállalkozásokról, és arról, hogy mennyire nyitottak a vállalkozók és az önkormányzatok a térségben arra, hogy innovatív IT-megoldásokat alkalmazzanak.

Olvass tovább

Idén Székelyudvarhely a házigazdája a térség legnagyobb IT-s konferenciájának. A rendezvénysorozat nyitányát a városháza dísztermében tartották, az eseményre pedig meglepetésvendégként a jelenleg székelyföldi körúton részt vevő Dacian Cioloș korábbi kormányfő is „becsöppent.

A digitális valuta az maga az adat, mondta el nyitóbeszédében Bihari Béla, a konferenciát szervező IT Plus Klaszter elnöke. A kérdés az, hogy miként tudjuk mi, székelyföldiek az adatokat digitalizálni, a kinyert információkat pedig a világpiaci porondon a javunkra fordítani. Miként tudjuk a digitális autópályán ezen valós adatbázisunkat és a rá épülő megoldásainkat a leggyorsabb sávra juttatni anélkül, hogy a privát szféránk sérülne. Nagyon sok munka van még, amíg ténylegesen kijelenthetjük, hogy felhelyeztük kompetenciánkat és megoldásainkat a digitális világtérképre.

Olvass tovább

A digitális világtérkép és Erdély különböző pontjairól érkeztek és jelentkeztek be elismert szakemberek, felsővezetők és kutatók a Digitális Székelyföld Konferencia hatodik kiadására, amelynek idén Székelyudvarhely adott otthont október 17-19. között. A szervezők bejelentették: jövőre is székelyföldi városba látogat a konferencia, ezúttal új formában.

Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai minisztere és a konferencia fővédnöke köszöntőjét Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja adta át. Elmondta: a régió jövőjének szempontjából rendkívül fontosnak tartja azt az ágazatot és azt a tevékenységet, amelyet az IT Plus Cluster évek óta képvisel.

Olvass tovább

Élő közvetítések a konferenciáról a Globomax Zrt. jóvoltából:

6. DSZK (plenáris ülés) 1. rész 2018.10.18.

6. DSZK (plenáris ülés) 2. nap 2018.10.19.

6. DSZK (plenáris ülés) 2. rész 2018.10.18.

6. DSZK (Plenáris előadások és LIVE hacking) 2018.10.19.

6. DSZK - Smart city (projektbemutatók) 2018.10.19.

6. DSZK (Kerekasztalbeszélgetés) 2018.10.18.

6. DSZK - Digipolgik (kerekasztal beszélgetés) 2018.10.19.

Támogatóink

Platina fokozatú támogató


Arany fokozatú támogatók


Ezüst fokozatú támogatók


Bronz fokozatú támogatók


Szakmai partnerek


Médiapartnerek