Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia

A konferencia célja változatlan: aktívan kiaknázni a digitális technológia lehetőségeit, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani.

Legújabb ágazati trendek! Sikeresen működő innovatív modellek! Olyan jó példákat mutatunk be, amelyek Székelyföldet társadalmilag, de gazdaságilag is fejleszteni tudják!

Képgaléria- 1.nap

Képgaléria- 2.nap

Képgaléria- 3.nap

Média

Maszol - 2017. szeptember. 26.

Székelyföld fejlesztését célozza meg a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia. Október 18 – 20. között ötödik alkalommal, ezúttal Sepsiszentgyörgyön szervezik meg a régió és Erdély legjelentősebb szakmai fórumát.

A Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia céljai változatlanok: továbbra is aktívan kiaknázni a digitális technológia lehetőségeit, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani. Olyan jó példákat mutatnak be a szervezők, amelyek Székelyföldet társadalmilag, de gazdaságilag is fejleszteni tudják, legyen szó a legújabb ágazati trendekről vagy sikeresen működő innovatív modellekről.

Olvass tovább

Computerworld- 2017.szeptember. 30.

A cél: Székelyföldet fejleszteni.

Október 18. és 20. között ötödik alkalommal, ezúttal Sepsiszentgyörgyön szervezik meg a régió és Erdély legjelentősebb szakmai fórumát. A Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia céljai változatlanok: továbbra is aktívan kiaknázni a digitális technológia lehetőségeit, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani. A legújabb ágazati trendek, a sikeresen működő innovatív modellek mellett olyan jó példákat mutatnak be a szervezők, amelyek Székelyföldet társadalmilag, de gazdaságilag is fejleszteni tudják.

Olvass tovább

Székelyhon - 2017. október. 19.

Digitális Székelyföld: a jövő elkezdődött, de még sok a munka.

A digitalizáció ma már minden szinten megkerülhetetlen, az önkormányzatokat, a vállalkozókat, a munkavállalókat is ösztönözni kell, hogy használják a digitális eszközöket – fogalmazódott meg csütörtökön az 5. Székelyföldi Informatikai és Innovációs Konferencia előadásain.

Olvass tovább

Transindex - 2017. október. 20.

Felül kell emelkedni a Székelyföldre jellemző konzervatív gondolkodáson.

Információs dömpingre van szükség ahhoz, hogy gyermekek és idősek egyaránt fejlődhessenek a digitális világban – hangzott el az 5. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia második napján, a hivatalos megnyitón.

Olvass tovább

Maszol - 2017. október. 20

Startup és innovációs központ, a Design Bank terveit mutatták be Sepsiszentgyörgyön az 5. IT és Innovációs Konferencián.

Erdély legjelentősebb informatikai fórumának ad otthont ezekben a napokban a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi. [..] A konferencia során ismertették a Design Bank és a Digitális Székelyföld projekteket, amelyek célja kiaknázni a digitális technológia lehetőségét, ezt a tudást pedig Székelyföld fejlesztésére fordítani.

Olvass tovább

Krónika - 2017. október. 22.

A digitalizáció a megmaradás záloga: ki lehetne próbálni az innovatív elképzeléseket Székelyföldön.

A gazdaság és a kormányzás jövője egyaránt az innovációtól és a digitalizációtól függ, ez Székelyföld megmaradásának és fejlődésének alapja – állapították meg az 5. Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia előadói.

Olvass tovább

Maszol - 2017. október. 22. 

Konferencia: Székelyföld digitalizálásában át kell ugrani 30 évet!

Elkezdődött már a Digitális Székelyföld építése, de még sok a munka, hangzott el a Sepsiszentgyörgyön szervezett 5. Székelyföldi IT és Innovációs konferencián. A háromnapos rendezvényen több előadó is követendő elvként fogalmazta meg azt, amit a tavalyi konferencián Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád bejelentett, miszerint arra van szükség, hogy „ugorjunk át 30 évet”, mert ha csak lemásolunk máshol létező dolgokat, folyamatosan le leszünk maradva és csak felhasználóknak, piacnak leszünk jók.

Olvass tovább

Transindex- 2017. október. 24

Progresszió-kényszerben vagyunk. Nem szabad az egyetemekre várni, hogy majd Székelyföldre jöjjenek, hanem a vállalatok köré kell tudásközpontokat felépíteni.

A világnak ezen a részén általában mire elvégezzük a nagy változások lehetőségeinek kihasználásához szükséges fejlesztéseket, újra ott vagyunk, hogy 20-30 évvel előznek meg azok az országok, amelyeket szerettünk volna utolérni.

Olvass tovább

Transindex- 2017. október. 27

Ha egy hivatalban nincsenek profi emberek, akkor lehet bármilyen online rendszered, mert az csak arra lesz jó, hogy még többen és még jobban lássák a hivatal hiányosságait.

A székelyföldi városmenedzsmentben is egyre inkáb teret hódít a technológia, a városok polgármesterei szerint viszont a digitalizáció korában a régiónak az egyik legfontosabb versenyképességi előnyt az élhető környezet jelenti - derült ki azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyen Antal Árpád Sepsiszentgyörgy, Gálfi Árpád Székelyudvarhey és Ráduly Róbert Csíkszereda polgármesterei vettek részt.

Olvass tovább

Partnerek és támogatók