Konferencia

6. Digitális Székelyföld Konferencia

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív ötletekkel, a digitális tér aktuális trendjeivel, és megújult névvel tér vissza ezúttal Székelyudvarhelyre, október 18-19. között az IT Plus Klaszter szervezésében.

A Digitális Székelyföld Konferencia a régió aktív vállalkozóinak, oktatóinak, önkormányzatainak és szakembereinek találkozópontja, melynek célja a technológia új lehetőségeinek feltárása és ez által Székelyföld fejlesztése. Arra törekszünk, hogy kapcsolatok és sikeres együttműködések által felfedezzük, fejlesszük és megismertessük azokat az értékeket, amelyek leginkább jellemzik régiónkat, és ez által bekerüljünk a globális digitális tér vérkeringésébe.

2018-ban új szakaszt indítunk a digitális világról szóló párbeszédben, a 6. Digitális Székelyföld Konferencia alaptematikája a kibervédelem és az adatgyűjtés. Mindezek mellett kiemelt témáink a d!security –a vállalkozások és vállalkozók online biztonsága, a d!SME’s –vállalkozások digitalizációja és digitális jövője, a  Smart&green –digipolgik és okosodó városaink, research&development – székelyföldi neves kutatók mutatnak be alkalmazott IT-t különböző szakterületeken, a gadgets azaz a digitális kütyük folyamatosan újuló világa és az oktatás jövőképe a digitális világban –a d!education. Emelett idén is egy egész délutánt szentelünk TECH előadásokra, ahol IT szakemberek osszák meg tudásukat a klaszter tagjaival.

A konferencia bejárja Székelyföldet!  Október 17-19. között a globális digitális tér új trendjeit, sikeresen működő innovatív modelleket és gyakorlati alkalmazásokat mutatnak be hazai és külföldi szakemberek Székelyudvarhelyen a 6. Digitális Székelyföld Konferencián.

IT Plusz Klaszter

2013-ban azért hoztuk létre az IT Plusz Klasztert Csíkszeredában, hogy a Székelyföldön is megnőtt IT&C iparág szereplőit összekapcsoljuk– mind technikai eszközök és módszerek, mind pedig humántőke és tudásbázis szempontjából – a hatékonyabb együttműködés érdekében. Klaszterünk folyamatosan bővül, 2018-ban közel 50 székelyföldi vállalkozás dolgozik együtt, akik kiváló szakmai tudással, erős kapcsolati hálóval és sikeres referenciamunkával rendelkeznek. Tagjaink egyedi szoftvertermékek fejlesztésével és támogatásával, IT-tanácsadással, valamint hardver-termékek és távközlési megoldások szállításával és karbantartásával foglalkoznak többnyire. A 2017-es évi jelentések alapján több mint 300 szakembert foglalkoztatnak, összesen 111 millió lejes (25+ millió euró) üzleti forgalmat bonyolítottak le.

Célunk hogy egy hosszú távú, digitális jövőképet hozzunk létre és bevonjuk fiatalokat ebbe a folyamatba, munkába. Arra bátorítjuk őket, járják a világot, szerezzenek tapasztalatot és térjenek haza, kamatoztassák itthon tudásukat, dolgozzunk együtt Székelyföld élhetőbb jövője érdekében.