Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/digitalisszekely/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
8. Digitális Székelyföld Konferencia - Thank you - Digitális Székelyföld

Ilyen volt a 8. Digitális Székelyföld Konferencia!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, hogy érdeklődésetekkel, szaktudásotokkal és jelenlétetekkel feltöltöttétek ezt a két napot! Találkozzunk jövőre is!

Sajtóvisszhang

Erdély és MI: így értelmezi és készít festményt akár tájainkról is a mesterséges intelligencia - Interjú W. Szabó Péterrel a Transtelex.ro portálon

2022. október 27. penzcsinalok.transindex.ro

Már évek óta vita folyik arról, hogy a mesterséges intelligencia képes-e ember által művelt művészetre? Legutóbb 2019 környékén kapott nagyobb médiafigyelmet a téma, azóta idén nyáron ért el újabb szintet a technológia. Erdélyben most először Csíkszeredában mutatnak be kimondottan olyan festményeket, amelyeket MI generált, a témáról Szabó W. Péter MI kutatóval, a Tengr.ai platform alkotójával beszélgettünk.

Az MTVA riportja a Ki festette? MI festette kiállításról és a 8. Digitális Székelyföld Konferenciáról

2022. november 7. MTVA Facebook

Ki festette? MI festette! – ezzel a címmel nyílt világszinten is ritkaságnak számító kiállítás Csíkszeredában. A rendhagyó tárlat alkotásait ugyanis mesterséges intelligencia készítette, különböző festők és irányzatok stílusjegyeit elsajátítva. A kísérleti jellegű kiállítás szó szerint színfoltja volt a művészetek és technológia összefonódását boncolgató 8. Digitális Székelyföld Konferenciának.

Elrajtolt a 8. Digitális Székelyföld Konferencia - a Marosvásárhelyi Rádió műsora

2022. október 28. Marosvásárhelyi Rádió

Tegnap kezdődött a Digitális Székelyföld Konferencia nyolcadik kiadása, amelynek idén Csíkszereda ad otthont. Az esemény egyik célja, hogy összegyűjtse az erdélyi informatikusokat, hiszen ez többek között új közös projektek elkezdésére is lehetőséget teremt.

Az Erdélyi Magyar Televízió riportja a 8. Digitális Székelyföld Konferenciáról

2022. november 1. Erdély TV Youtube

Csíkszeredában zajlik a nyolcadik Digitális Székelyföld Konferencia. A régió meghatározó szakmai fórumja és találkozójaként nyilvántartott esemény szervezője az IT Plus Cluster.

Digitális Székelyföld: nem csak nézői, meghatározói is lehetünk a technológiai folyamatoknak - Kolozsvári Rádió

2022. október 26. Kolozsvári Rádió

A művészet és a technológia viszonyára kérdez rá a Csíkszeredában holnap kezdődő 8. Digitális Székelyföld Konferencia. Ezen kívül más témaköröket is érint a program, szó lesz a digitalizációról a mezőgazdaságban, turisztikában, és hangsúlyos szerepet kapnak a különböző oktatási programok is.

A Kossuth Rádió beszélgetése Simon Károllyal

2022. november 3. mediaklikk.hu (18:05:30)

Romániában nagyon jól teljesít az IT szektor, sok világszínvonalú projekt és vállalkozás van, és ez ugyanúgy leképezhető Székelyföldre is.

© 2022 – Digitális Székelyföld