Dávid Zoltán

Dávid Zoltán mérnöki háttérrel (mérnök informatikus, 2004, BME) és öt baráttal épített egy olyan B2B software as a service-t, amit ma többszáz szervezet – köztük a Microsoft, az izlandi digitális kormányzat és kis startupok – fejlesztői használnak.
Ahonnan érkezik, ez sikernek számít. Azt hirdeti, hogy klasszikus mérnöki alapokkal (pl. fizika, informatika, matematika) és egy kis nyitottsággal bárki világszínvonalon tud elsajátítani olyan alapvetően fontos skilleket, mint a sales, a product management és a stratégiai tervezés. Az a tapasztalata, hogy a régiónkban hihetetlen tehetséges mérnökök élnek, akik külön-külön világszinten versenyképesek alkalmazottként vagy freelancerként. És abban is hisz, hogy összefogva képesek világszinten jegyzett, gyors növekedésű, nagy bevételt generáló cégeket felépíteni, amik versenyrekelnek a sokkal tőkeerősebb és jobb eladási kulturával induló amerikai versenytársaikkal.

Plenáris előadása:
ConfigCat, 6 mérnök útja az első 1 millió dollárig

Ebben az előadásban bemutatjuk hogyan (milyen konkrét lépésekkel) épített 6 szoftverfejlesztő, külső segítség nélkül egy SaaS startupot, amit több, mint 300 cég használ világszerte.

Workshop:
Online Feature flag kezelés ConfigCat segítségével, változatos platformokon

Phased rollout, Canary release, Testing in production, Feature flag: ezek a fogalmak mind arról szólnak, hogy hogyan kerülik el a katasztrófális új szoftverfunkciókat az olyan nagy cégek, mint a Facebook, a Google, a Spotify (és a többi – unalomig ismert – nagy), valamint hogyan adnak ki igazán szeretett új feature-öket az olyan sikeres startupok, mint a Clipchamp (amit a Microsoft vásárolt fel). Az alaptrükk sosem valami marketing bullshit, hanem szinte mindig egyetlen mérnöki trükk ügyes alkalmazása: a kódban jól elhelyezett és aztán jól használt feature flageké. Ebben a workshopban megmutatom hogyan kell jól használni ezt a technikát. Fogunk kódolni és bele fogunk bújni egy Product Manager bőrébe is – és mindkét szerepben megnézzük a legjobb gyakorlatokat. A workshop nyitott, szabadon lehet kérdezni, és minden felmerülő kérdést megbeszélünk. A workshop végére minimum érthető lesz, hogy miért van hype – az egyébként teljesen egyszerű – feature flag koncpció körül. Legjobb esetben az is kiderül, hogy segíti-e egyáltalán a te munkádat a feature flag, és hogyan használd ki ha saját startupod van.

Scroll to Top