8. Digitális Székelyföld Konferencia

A Digitális Székelyföld a régió digitális és technológiai fejlődésénék feltérképezését és további fellendítését tűzte ki célul. Szeretnénk évről évre rápillantani arra, hogy mennyire versenyképes a székelyföldi IT és digitális szektor, felmutatni eredményeinket, hazai és nemzetközi viszonylatban megvizsgálni előrehaladásunkat, szakmai kapcsolatoknak megágyazni, és további innovatív megoldásokra ösztönözni a térség szakembereit.

Úgy gondoljuk, hogy Székelyföldön gyorsított tempóban fejlődik a digitális szektor, ezért a Digitális Székelyföld Konferenciát mérföldkőnek képzeltük el. Itt megállhatunk és visszatekinthetünk az eddig megtett útra, felmérhetjük jelenlegi lehetőségeinket, és új szakmai és közösségi célokat tűzhetünk ki magunk elé. A székelyföldi digitális innovációt egyrészt önmaga tükrében, másrészt a romániai- , az európai- és a világpiacon betöltött helyének viszonylatában vizsgáljuk meg. A Digitális Székelyföld a régió meghatározó szakmai fórumja és találkozója.
.

Jegyek

NAPIJEGY

300 lej

TELJES RENDEZVÉNY

550 lej

DIÁK NAPIJEGY

150 lej

DIÁKJEGY: TELJES RENDEZVÉNY

275 lej

Milyen az, amikor a mesterséges intelligencia fest? Hogyan fordítja le a MI a vászonra a helyi identitás témáját, a születés vagy akár a jövő fogalmát?

Az IT Plus Cluster, W. Szabó Péter, MI kutató, a Csíki Székely Múzeum és Túros Eszter művészettörténész közreműködésében rendhagyó kiállításra kerül sor az idei Digitális Székelyföld Konferencián. Szeretnénk betekintést nyújtani a MI végtelen lehetőséget kínáló, kreatív világába, és közelről megfigyelni a MI által generált alkotásokat.

A MI alapvetően az emberi beavatkozást nem igénylő, rutinszerű munkák elvégzésére volt kifejlesztve, most azonban a MI-alkotás új, akár művészi értékű dimenzióit mutatjuk meg nektek.

Egy felcsigázó kiállítással készülünk, amelyen a MI által, különböző stílusban, más-más tematikákra reflektáló képek lesznek megtekinthetők. A kiállítást megelőzően W. Szabó Péter és Túros Eszter egy plenáris előadás keretén belül ismerteti az együttműködési és alkotói folyamatot, a legmerészebb kérdéseinkre is fényt derítve.

Megnyitó: 2022. október 27., csütörtök, délután 12:30, a Majláth Gusztáv Károly téren (a Csíki Mozi előtt)

A kiállítást megnyitja: Derzsi László, az IT Plus Cluster ügyvezető igazgatója, dr. Karda-Markaly Aranka, a Csíki Székely Múzeum igazgatója, valamint W. Szabó Péter MI kutató és Túros Eszter művészettörténész.

Tematikus blokkok

Art and Tech

Művészet és technológia szinergiájáról beszélgetünk, anélkül, hogy állást foglalnák, vagy egyik-másik primátusa mellett tennénk le a voksunkat. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit tanulhat a mesterséges intelligencia a művészettől, és mit meríthetnek a művészek a naponta frissülő technológiák világából.

Főbb témáink:

 • NFT
 • Gaming és animáció
 • IT a művészetekért
 • MI művészet?

Business Innovation

Hogyan használhatjuk a digitalizáció eszközeit a régiófejlesztés céljainak érdekében? Milyen új üzleti trendek és technológiák segítenek felzárkózni a nemzetközi, korszerű vállalkozások sikeréhez? Mit tehetünk itt és most Székelyföldön azért, hogy a jövőben megkerülhetetlen piaci játékosként legyünk jelen?

Főbb témáink:

 • Digitális agrár és vidék
 • Helyi projektek és innovációk
 • Adatvezérelt turizmus
 • Kriptotőzsdék

HR és oktatás

A diákok naprakész tudása és szakmai jártassága nemcsak akadémiai, hanem piaci érdek is. Az oktatás digitalizációja, a hálózatokhoz, az adatbázisokhoz, a nemzetközi könyvtárakhoz és a szakmai fórumokhoz való hozzáférés kulcsfontosságú a jövő IT szakembereinek képzésében. Mit ígérhetünk annak, aki Székelyföldön folytatja tanulmányait?

Főbb témáink:

 • Oktatás és digitalizáció
 • IT oktatás és HR utánpótlás

Tech Trends

A legújabb, markáns trendek követése nem hiúság kérdése, hanem a régió szakmai és piaci felzárkózásának kulcsa. Megvizsgáljuk, hogy mi borzolta fel a legnagyobbak kedélyeit, és levonjunk a számunkra legfontosabb következtetéseket.

Főbb témáink:

 • Kutatás-fejlesztés: MI a művészetekben
 • Hálózatok, Biztonság, Cloud

Tedd könnyen navigálhatóvá az idei DSz-élményedet!

Néhány évvel ezelőtt a FestivApp alkalmazást mutattuk be a Digitális Székelyföld Konferencián, most a 8. Digitális Székelyföld Konferenciát mutatjuk be a FestivApp-on.

Az alkalmazás kiváltja a programfüzetet, sőt, más előnyei is vannak:

 • bármilyen programváltozás azonnal megjelenik,
 • útbaigazít a helyszínek kapcsán, akár offline is,
 • megjelölheted azokat a programpontokat, amelyekről biztosan nem szeretnél lemaradni,
 • és megspórolunk egy csomó papírt!

Az alkalmazás innen tölthető le:

A d!Sz szakértői

Légy látható!

A konferencia nagyszerű bemutatkozási lehetőség minden erdélyi StartUp számára, ahol a legjobbak között mutatkozhatsz be.

Oszd meg!

Biztosan voltál már olyan helyzetben, amiből mások tanulhatnak. Oszd meg tapasztalataid.

Tanulj a legjobbaktól!

Függetlenül attól, hogy laikus, kezdő vagy, esetleg tapasztalt, vén róka, biztosan van még mit tanulni a legjobbaktól.

© 2022 – Digitális Székelyföld

Copyright 2022 - IT Plus Klaszter ©