Sajtó Visszhang

Digitális Székelyföld Konferencia

Természetesen a mesterséges intelligenciáról!

Barabási Albert-László: Székelyföld sikerképlete nem a Szilícium-völggyel való versengésről szól

2019. október 2. penzcsinalok.transindex.ro

Az igazi kihívás, hogy fenn tudjuk-e tartani az egyediséget, a diverzitást vagy beolvadunk a globalizációba, válaszolta kérdésünkre a neves hálózatkutató.

Vigyázzunk értékeinkre és legyünk bizalommal egymás iránt

2019. október 2. 3szek.ro

Barabási Albert Lászlóban és Kolumbán Gáborban közös, hogy végzettségük szerint mindketten fizikusok. Előbbi viszont maradt szakmájánál, s egyetemi tanár lett az Amerikai Egyesült Államokban (ő ma Székelyföld legismertebb tudósa), utóbbi pedig politikusként, majd gazdálkodóként – akad-e, aki ne halott volna bivalycsordájáról? – és civilszervezet-vezetőként szerzett hírnevet. Szóval mondhatnánk, a kezdetekben közös vonások az idő folyamán teljesen eltűntek, ám nem lenne igazunk: Bostonból és Énlakából sem látszik annyira másnak a világ – derült ki a Digitális Székelyföld Konferencia alkalmával tartott, Rácz Attila által moderált beszélgetésük során.

Ötleteket adó együtt gondolkodás

2019. október 2. 3szek.ro

Az IT Plusz Klaszter hétvégén Marosvásárhelyen szervezte meg a hetedik Digitális Székelyföld Konferenciát. A Természetesen a mesterséges intelligenciáról! címmel tartott háromnapos eseményen kutatás-fejlesztési, vállalati és tanügyi tapasztalattal rendelkező szakemberek tartottak előadásokat és workshopokat, s jelen volt több közéleti személyiség is. A konferencia egyik fő szervezője, a klaszter elnöke, a sepsiszentgyörgyi Bihari Béla (fotó) úgy érzi, célt értek: a találkozások és a kommunikáció helyszínévé váltak, az együtt gondolkodás pedig sokaknak adott ötletet és ihletet, hogy mire összpontosítsanak, miként fejlesszenek.

Megrajzolták Székelyföld sikertérképét

2019. szeptember 28. szekelyhon.ro

Hogyan segíthetnek a folyamatosan fejlődő digitális eszközök abban, hogy a székelyföldi, még mindig tradicionális társadalom ismert és értékelt legyen? Miként lehet összekötni a székely embereket, társadalmat a digitális világgal, és milyen Székelyföld sikerképlete – ezekről a bonyolult, de érdekfeszítő kérdésekről beszélgetett Barabási Albert László fizikus és Kolumbán Gábor, a Civitas Alapítvány vezetője a Digitális Székelyföld Konferencián pénteken késő este.

Székely nyelvre fordítják a mesterséges intelligenciát

2019. szeptember 27. szekelyhon.ro

Bár sokak szerint még a tudományos-fantasztikus kategóriába tartozik, a mesterséges intelligencia bizony itt kopogtat a küszöbünkön – hangzott el a 7. Digitális Székelyföld konferencia pénteki megnyitóján. A háromnapos konferenciára éppen ezért olyan előadókat hívtak meg, akik képesek székely nyelvre fordítani a mesterséges intelligenciát.

An event for everyone to think big: Digital Szeklerland

2019. szeptember 27. transylvanianow.com

More than 100 known professionals, CEOs of successful companies, and representatives of government bodies take to the stage to share their knowledge and experience with an audience exceeding 400 people on-site. This is the 7th Digital Szeklerland conference, which started today in Marosvásárhely/Târgu Mureș at Sapientia University.

Lehetőség a felzárkózáshoz – Ezúttal Marosvásárhelyen zajlik a Digitális Székelyföld

2019. szeptember 26. kronikaonline.ro

Szemtanúi vagyunk egy olyan mértékű digitális technológiafejlődésnek és hasznosításnak, amely az egyén mindennapjait befolyásolja. Székelyföld számára a digitális technológia az a lehetőség, amely révén a hazai piacon, de akár a nemzetközi piacon is versenyképes régióvá nőheti ki magát.

7th Digital Szeklerland conference to focus on AI

2019. szeptember 10. transylvanianow.com

This is more than a simple conference. It is the forum of Transylvanian – and within that, Szeklerland’s – innovators and professionals, who sit down and initiate talks, and think together about a smart future for this region. Digital Szeklerland opens its gates for the seventh time, this year at the Sapientia Hungarian University of Transylvania in Marosvásárhely/Târgu Mureș between September 26 and 29.

Digitális Székelyföld

2019. szeptember 4. 3szek.ro

A hetedik Digitális Székelyföld Konferenciára Marosvásárhelyen, a Sapientia Tudományegyetemen kerül sor szep­tember 26–29. között – közli a szervező, az IT Plus Klaszter.

Copyright 2022 - IT Plus Klaszter ©