Bustya Attila

Bustya Attila csíkszeredai gépészmérnök, aki közgazdaságtant és gépészmérnöki szakot végzett. Szakmai tapasztalatait többek közt a Foris Engineering, az Exact Roofing, az Európai Szabadalmi Hivatal és a ColibriLabs vállalatoknál szerezte, utóbbival, melyet maga alapított, több startup versenyt is megnyert. 2015-től a Spider Drone Security vállalatnál dolgozott, ahol egy Guinness Világrekordot ért el drónrepülésben. 2019-ben a Siemens Energy csapatához csatlakozott, ahol több nagy volumenű és kihívást jelentő projektet koordinált, mint például a Volkswagen wolfsburgi gyárának gázturbinás átállása, egy több mint 40 millió eurós projekt keretében. Ezen felül vállalta a kihívást, hogy az elektromos beüzemelésért feleljen a Krško atomerőmű gyors reagálású tartalék erőművének kiépítése során.

Karrierje során több konferencián is előadott a mesterséges intelligencia és a precíziós mezőgazdaság témakörében, többek közt a bécsi “Dronok Háborúja” konferencián, a Mobile IT Conference és a Mobile Marketing Innovation Day rendezvényeken. Munkája mellett érdeklődik a motorsport, a túrázás, a halászat, a programozás és a kiberbiztonság iránt.

Jelenleg számítógépes hálózatok, felhő alapú számítástechnika, kiberbiztonság és Linux operációs rendszerek programozása terén tanul, melyeket nemzetközileg elismert tanusítványokkal igazol.

Scroll to Top