Dr. Domokos József

Dr. Domokos József egyetemi docens 1978-ban született Szovátán. 2001-ben szerzett elektronika és távközlés szakterületen mérnöki oklevelet a Kolozsvári Műszaki Egyetemen majd ugyanott mesterizett Multimédia technológiák szakon.
A 2009-ben megvédett folyamatos beszédfelismerés és természetesnyelv feldolgozás témájú disszertációjával szerzett doktori címet elektronika, távközlés és információtechnológiai szakterületen ugyancsak a Kolozsvári Műszaki Egyetemen.
2004-től a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem főállású oktatója, közben posztdoktori kutató (2010-2013), majd a Villamosmérnöki tanszék vezetője (2014-2020) és 2021 óta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának dékánja.
Kutatási területei a beszédjel feldolgozás, az IoT rendszerek és a Java alapú technológiák.
2014 óta a Vályi Gyula Matematikai Társaság elnöke.
2023-tól az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság elektrotechnika és energetika szakosztályának az elnöke és a Számokt-Enelko multikonferenciának a társelnöke. Tagja a EURASIP (European Association for Signal Processing) társaságnak és a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári területi bizottságának a külső köztestületi tagja.

Scroll to Top