Dr. András Botond Fecső

Dr. András Botond Fecső MD PhD FRCSC, chirurg universitar, conferențiar și cercetător din Odorheiu Secuiesc, și-a încheiat pregătirea medicală la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Și-a început stagiatura medicală la Târgu Mureș și a continuat pregătirea chirurgicală la Debrecen și Berettyóújfalu. De acolo, s-a mutat în Canada, unde și-a continuat pregătirea postuniversitară în chirurgie generală și doctoratul în educație chirurgicală la Universitatea din Toronto. După rezidențiatul în chirurgie, și-a continuat specializarea în chirurgia laparoscopică și bariatrică și în endoscopie terapeutică. Practica sa clinică se concentrează pe chirurgia minim invazivă, pe endoscopia terapeutică și pe îmbunătățirea sinergiei dintre chirurgie și endoscopie. Interesele sale academice și de cercetare se concentrează asupra educației, practicii și pregătirii în sala de operație și în unitatea endoscopică, precum și asupra inovației în endoscopia chirurgicală și bariatrică. Pe lângă angajamentele sale profesionale, este implicat activ în comunitatea maghiară din Canada, inclusiv în calitate de vicepreședinte al Casei Maghiare din Toronto și în alte organizații în calitate de director al relațiilor în domeniul sănătății, lucrând pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor canadiene și maghiare în domeniul sănătății.

Prezentare în plenariu:  Utilizarea tehnologiei în sala de operație chirurgicală – pentru educație, lucru în echipă, eficiență

Cu ajutorul tehnologiei, în blocul operator poate fi analizat un mediu care nu era posibil până acum. Funcționarea și cooperarea individului și a echipelor din blocul operator pot fi evaluate, optimizate, utilizate în scopuri educaționale și pot fi îmbunătățite atât competențele tehnice, cât și cele non-tehnice. Utilizarea tehnologiei poate optimiza, de asemenea, eficiența utilizării sălii de operație.

Scroll to Top