Láng Máté

Saját szavaival élve, Máté extrovertált geek és szoftvernindzsa. Rajong az elosztott rendszerekért, a felhőalapú számítástechnikáért, a Java ökoszisztémáért, a nyílt forráskódú szoftverekért és a Linuxért. Az elmúlt években cloud first, skálázható, karbantartható szolgáltatásokat tervezett, architektúrázott, és szállított a felhőbe, többnyire a nulláról.

Szeret aktívan részt venni egy termék kialakításában a kezdetektől fogva, és nemcsak a kódot, hanem a sikeres mérnöki csapatokat is összeállítani. Ha levenné a fejhallgatóját, valószínűleg nem-sikítós metált hallanánk, emellett kezdő dobos is.

Plenáris előadása:
Szoftverépítés a káosz és rend határán

A szoftveriparban az egyetlen állandó a változás. Az előadásban egy néhány standard és “íratlan szabály” kerül bemutatásra amelyek betartásával átlátható és modern szoftvereket gyárthatunk, egy programozóknak és ügyfeleknek barátságos és átlátható módon.

Szakmai előadása:
Infrastruktúra kezelése szoftvermérnöki módszerekkel

Manapság nagyon összetett, felhőben futó elosztott rendszereket kezelünk. A DevOps kultúra az elmúlt években jelent meg, és még mindig nagyon fiatal. Ez az előadás egy néhány olyan ötletet és stratégiát mutat be, amelyek hasznosnak bizonyultak szoftverfejlesztési kontextusban és jól felhasználhatóak a cloud infrastruktúra kezelésben. Néhány konkrét példán keresztül demonstrálja ezeket a módszereket, a Terraform, AWS, Kubernetes és Helm használatával.

Scroll to Top