Csaba Tamás

Csaba Tamás lucrează în calitate de consultant strategic la Amazon Web Services, un important furnizor de servicii cloud din Berlin, unde lucrează cu așa-numiții clienți nativi digitali. În activitatea sa, el sprijină clienții în creșterea competitivității lor prin exploatarea oportunităților oferite de inteligența artificială și Big Data. Înainte de aceasta, a lucrat ca CTO și director de produs la un start-up FinTech din Germania și ca șef al dezvoltării produselor digitale la o multinațională austriacă.

Prezentare în plen:  Impactul inteligenței artificiale asupra viitorului muncii

Potrivit unui consens între diverși analiști, inteligența artificială ar putea transforma o treime din locurile de muncă din Europa și SUA într-o formă sau alta în deceniul următor. Pe termen lung, acest proces ar putea duce la o creștere economică pozitivă, dar pe termen scurt ar putea amenința și mijloacele de trai ale persoanelor. Potrivit analiștilor, contabilii, bancherii, specialiștii în marketing, consilierii juridici și financiari ar putea fi cei mai afectați, dar și inginerii IT ar putea fi afectați. Această prezentare va analiza pentru ce trebuie să se pregătească generațiile de ingineri care se vor confrunta probabil cu impactul transformator al IA în cariera lor.

Prezentare tech: Extinderea practicii DevOps către ingineria platformelor

DevOps a accelerat procesele de dezvoltare și de lansare de software în ultimul deceniu și jumătate. Un nou proces, numit Platform Engineering, încearcă acum să abordeze provocările care au apărut între timp. Csaba Tamás, consultant strategic, va face o scurtă introducere în această temă.

Scroll to Top