Véglesi Júlia

Véglesi Júlia 2018-ban diplomázott a University College London-on közgazdaságtan szakon. Karrierjét Budapesten kezdte el a Citibanknál, ahol zöld projektfinanszírozás, államkötvények kibocsátása és hitelkockázat-értékelés terén szerzett szakértelmet vállalati és befektetési banki elemzőként. Ezt követően a társadalmi hatású pénzügyek világába váltott és egy úttörő közép- és kelet-európai (CEE) társadalmi hatású alapnál, Impact Ventures-nél dolgozott befektetési menedzserként.

Júlia jelenlegi pozíciójában a fenntartható pénzügyek élmezőnyében tevékenykedik a londoni székhelyű Richmond Global Sciences startupnál. A Harvard Business School-al együttműködésében olyan szoftver- és mesterséges intelligencia alapú ESG (környezeti, társadalmi és kormányzási) elemző eszközök fejlesztésén dolgozik, amelyek lehetővé teszik az befektetők és vállalati döntéshozók számára, hogy felelős és fenntartható tőkeallokációt hozzanak.

Júlia TEDx előadó, 2022 novemberében ‘The Price of Everything’ címmel tartott előadást. Szakmai eredményei mellett a Hungarian Association of British Alumni elnökeként szolgál, elkötelezve magát a diplomások közötti kapcsolatépítés és a szakmai fejlődés elősegítése iránt. Szabadidejében versenyszerűen triatlonozik, ami a sokoldalúságot és dinamizmust jelenti számára.

Előadás:
Zöld út a Fintechben

Kövess minket egy különleges utazáson a Fintech világában, ahol az ESG (Environmental, Social and Governance) alapjaival és összetettségeivel ismerkedünk meg. Fedezzük fel közösen, hogyan válik az ESG nemcsak menő, hanem a befektetők és vállalatok számára is értékes trenddé, és vizsgáljuk meg, milyen hatása van minderre a szabályozási környezetnek. Mélyebben tanulmányozzuk, hogyan formálja az ESG az új pénzügyi és technológiai megoldásokat, és ismerjük meg a kulcsfontosságú szereplőket ebben a dinamikus térben. Egy laza és inspiráló beszéd és panel, amely garantáltan új gondolatokat ébreszt benned.

Scroll to Top